Αρχική Εταιρεία Ιστορικό Νέα Συνταγές Διαγωνισμοί Επικοινωνία ΕΛ EN

ΑρχικήΣυνταγές

Συνταγές

Μους Σοκολάτας Με Στέβια
 
 

Ένα ελαφρύ γλυκό με στέβια, ιδανικό για όλους!!
 
 
Υλικά (για δύο μικρά μπωλάκια):
1 Σοκολάτα Γάλακτος Με Stevia ISOSTEVIA
2 κρόκους από Αβγά Βιολογικής Γεωργίας ΤΣΑΚΙΡΗ
1 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κούπα Φρέσκο Κατσικίσιο Γάλα ΚΟΥΒΑΡΑΚΗ
2-3 κ.γ. Γλυκαντικό Stevia Σκόνη ISOSTEVIA
2 κ.γ. Ρόφημα Σοκολάτας Με Stevia ISOSTEVIA
 
 
Εκτέλεση:
Βάζετε το Φρέσκο Κατσικίσιο Γάλα ΚΟΥΒΑΡΑΚΗ με το Ρόφημα Σοκολάτας Με Stevia ISOSTEVIA και το Γλυκαντικό Stevia Σκόνη ISOSTEVIA να ζεσταθεί.
 
Παίρνετε τους κρόκους από τα Αβγά Βιολογικής Γεωργίας ΤΣΑΚΙΡΗ και τα χτυπάτε με το νισεστέ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα τίχνετε σιγά σιγά τους κρόκους κατεβάζοντας το γάλα από τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς. Το ξαναβάζετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει .
 
Το βάζετε σε μπωλάκια, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε στο ψυγείο.
 
Σερβίρετε με τη Σοκολάτα Γάλακτος Με Stevia ISOSTEVIA, σαντιγί και κερασάκια ή ότι άλλο επιθυμείτε.
 
 
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
 
 
 
Συνταγή από:
 
Μπουλιόγλου Δέσποινα
(Νικήτρια Διαγωνισμού Μαγειρικής TraGreeceTional 30.09.2016)
 

 
 
Πρωινό Βρώμη Με Σύκα & Σπόρους Chia
 
 
Μία πρόταση για ένα υγιεινό, δυναμωτικό πρωινό για το ξεκίνημα της ημέρας!!!
 
 
Υλικά:
1/2 φλ. Νιφάδες Βρώμης ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
1/2 φλ. Ρόφημα Αμυγδάλου Φυσικό ECOMIL
1/2 κ.σ. Σπόροι Chia ΒΙΟΑΓΡΟΣ
1 φρέσκο σύκο κομμένο σε φέτες
1 κ.σ. κομμένα καρύδια
1/2 κ.σ. Βιολογικό Μέλι ΜΕΛΙΓΥΡΙΣ
 
 
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπωλ προσθέστε κατά σειρά το Ρόφημα Αμυγδάλου Φυσικό ECOMIL, τις Νιφάδες Βρώμης ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ μαζί με τους Σπόρους Chia ΒΙΟΑΓΡΟΣ και τέλος το κομμένο σύκο και τα καρύδια.
  2. Περιχύστε με το Βιολογικό Μέλι ΜΕΛΙΓΥΡΙΣ (μπορείτε να προσθέσετε και περισσότερη ποσότητα μέλι)

Εναλλακτικά, αντί για κομμένο σύκο μπμορείτε να χρησιμοποιήσετε Δαμάσκηνα Απύρηνα ΟΛΑ ΒΙΟ και Σταφίδα Μαύρη Κορινθιακή ΟΛΑ ΒΙΟ.

 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
 
 
 
Συνταγή από:
 
Γαβρίλη Φωτεινή
(Νικήτρια Διαγωνισμού Μαγειρικής TraGreeceTional 23.09.2016)
 
 

 
 
Μπουγάτσα Με Κρέμα
 
 
Αυθεντική συνταγή για Μπουγάτσα Με Κρέμα Θεσσαλονίκης!!!
 
 
Υλικά:
1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
1½ λίτρο φρέσκο Κατσικίσιο Γάλα ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ
200gr (1 φλ. & 2 κ.σ γεμάτες) σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. Φρέσκο Βούτυρο Αγελάδος ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΣΙΤΣΑ
1 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Λίγο λεμόνι (3-4 σταγόνες)
1 πρέζα Ψιλό Αλάτι Μεσολογγίου SPECIAL FOODS
Φρέσκο Βούτυρο Αγελάδος ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΗΛ ΤΟΣΙΤΣΑ λιωμένο για τα φύλλα
?χνη ζάχαρη για επικάλυψη
Κανέλα Κεϋλάνης OLA BIO για πασπάλισμα
 
 
Εκτέλεση:
 
Σε κατσαρόλα βάζουμε το φρρέσκο Κατσικίσιο Γάλα ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το Ψιλό Αλάτι Μεσολογγίου SPECIAL FOODS. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
 
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το Φρέσκο Βούτυρο Αγελάδος ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΣΙΤΣΑ και τις σταγόνες λεμόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
 
Σε ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο βουτυρωμένο κάτω και ρίχνουμε την γέμιση. Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο βουτυρωμένο επίσης. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'-40' στον αέρα, στην μεσαία σχάρα ή στην προτελευταία. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και Κανέλλα Κεϋλάνης OLA BIO.
 
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
 
 
 
Συνταγή από:
 
Βάγια Κατερίνα
(Νικήτρια Διαγωνισμού Μαγειρικής TraGreeceTional 16.09.2016)
 
 

 
 
Γαρίδες με Σάλτσα Κρασιού...
 
 
 
Tips:
Το ιώδιο απ τις γαρίδες βοηθα στην παραγωγη θυροξίνης, ουσίας που ρυθμίζει τον μεταβολισμό.
 
 
Υλικά:
12 μεγάλες γαρίδες (περίπου 1.200gr)
1 κύβο λαχανικών
3 μέτρια κρεμμύδια
2 κ.γ. Σκόρδο Ψιολοκομμένο AMVROSIA
400ml λευκό κρασί
4 κ.σ. λευκό βερμούτ
300ml κρέμα γάλακτος με 15% λιπαρά
1 μικρό κόκκινο λάχανο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού, ζαχαρη, μοσχοκάρυδο
6 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΣΑΒΟΥΙΔΑΚΗΣ
7gr φυτικό λίπος
Μία πρέζα Ψιλό Αλάτι Μεσολογγίου SPECIAL FOODS
Φρεσκοτριμένο πιπέρι από τον Μύλο Με Μαύρο Πιπέρι SPECIAL FOODS
 
 
Εκτέλεση:
 
1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας το τελευταίο κομμάτι της ουράς, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα υπολείμματά τους, 500ml νερό και τον κύβο λαχανικών. Βράζουμε για 20 λεπτά και στραγγίζουμε.
 
2. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα), το Σκόρδο Ψιλοκομμένο AMVROSIA, το κρασί και το βερμούτ και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
 
3. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζετε μέχρι να εξατμιστεί ο μισός. Ρίχνουμε 150ml κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και κατόπιν χτυπάμε τη σάλτσα στο μίξερ. Ρίχνουμε τον χυμό και λίγη ζάχαρη.
 
4. Κόβουμε τα φύλλα του λάχανου σε λεπτές λωρίδες, τις ζεματάμε και τις στραγγίζουμε. Βράζουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το λάχανο, το Ψιλό Αλάτι Μεσσολογγίου SPECIAL FOODS, το φρεσκοτριμένο πιπέρι από τον Μύλο Με Μαύρο Πιπέρι SPECIAL FOODS και μοσχοκάρυδο και αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
 
5. Τηγανίζουμε τις γαρίδες στο Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ΣΑΒΟΥΙΔΑΚΗΣ για 5 λεπτά γυριζοντας τις. Αλατοπιπερώνουμε.
 
6. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε λίγο λίγο το φυτικό λίπος στην καυτή σάλτσα κρασιού και αλατοπιπερώνουμε και πάλι.
 
7. Σερβίρετε τις γαρίδες στο λάχανο και περιχύνετε με την σάλτσα.
 

Καλή σας Όρεξη!

  
 
Συνταγή από:
 
Διψέλλα Ελένη 
(Νικήτρια Διαγωνισμού Μαγειρικής TraGreeceTional 09.09.2016)

 


 

Χοιρινό στη λαδόκολλα με τυριά και μανιτάρια

 

Υλικά :
1kg χοιρινή σπάλα σε κομμάτια
200gr Γραβιέρα Κρήτης ΑΜΑΡΙ, σε κύβους
200gr Λαδοτύρι Μυτιλήνης ΒΑΣΙΛΑΣ, σε κύβους
2 Λουκάνικα Φάρμας Με Αγριογούρουνο (με ρίγανη) ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες 
400gr μανιτάρια κομμένα στα 4
2κ.γ. Ελληνική Ρίγανη AGRIMON
2κ.γ. Ελληνικό Δεντρολίβανο AGRIMON
4-5κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ΣΑΒΟΥΙΔΑΚΗ
6 φύλλα λαδόκολλα
Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι από τους Μύλους SPECIAL FOODS
λίγο σπάγκο
 
 
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Βάζετε το χοιρινό, τα Λουκάνικα Φάρμας Με Αγριογούρουνο (με ρίγανη) ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ, τα μανιτάρια και τα μυρωδικά σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνετε και τα αλείφετε µε το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ΣΑΒΟΥΙΔΑΚΗ. Προσθέτετε τη Γραβιέρα Κρήτης ΑΜΑΡΙ και το Λαδοτύρι Μυτιλήνης ΒΑΣΙΛΑΣ.

Ρίχνετε το μίγμα σε μια λαδόκολλα. Τη διπλώνετε σα φάκελο και την ακουμπάτε πάνω σε μια δεύτερη λαδόκολλα. Την κλείνετε με τον ίδιο τρόπο, μόνο που αυτήν τη φορά το άνοιγμα να είναι από την αντίθετη πλευρά για να µη φεύγουν τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Διπλώνετε και µε τις υπόλοιπες λαδόκολλες και στο τέλος δένετε το πακέτο µε σπάγκο κουζίνας.

Τοποθετείτε το πακέτο σε ένα ταψί και το ψήνετε στους 180οC για 1 ώρα. Μόλις περάσει 1 ώρα χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά επιπλέον.

Ξετυλίγετε, αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε απευθείας από τη λαδόκολλα που θα ακουμπήσετε σε πιατέλα.
 
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
 
 
 
Συνταγή από:  
  Δημήτρης Σκαρμούτσος
 
 

 

Κεφτέδες κοκκινιστοί με σάλτσα ντομάτα, βαλσάμικο και πιπεριές

 

Yλικά για τους κεφτέδες:

500gr μοσχαρίσιος κιμάς
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
3/4 κούπας τριμμένο Κεφαλοτύρι Κρήτης ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ
1/3 κούπας Φρέσκο Κατσικίσιο Γάλα ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ
Αβγό Ελευθέρας Βοσκής ΤΣΑΚΙΡΗΣ
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. Ελληνικό Δυόσμο AGRIMON
1 κούπα σπορέλαιο
φρεσκοτριμμένο αλάτι από τον Κεραμικό Μύλο Με Αλάτι SPECIAL FOODS
φρεσκοτριμμένο πιπέρι από τον Κεραμικό Μύλο Με Μαύρο Πιπέρι SPECIAL FOODS
 
 
Υλικά για τη σάλτσα:
1 βάζο Σάλτσα Ντομάτα, Βαλσάμικο & Πιπεριές ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
 
 
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ μουλιάζετε το ψωμί στο Φρέσκο Κατσικίσιο Γάλα ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ για 10 λεπτά. Αφού το στίψετε, το ψιχουλιάζετε σε μία λεκάνη και προσθέτετε τον κιμά, το μιλοκομμένο κρεμμύδι, το Αβγό Ελευθέρας Βοσκής ΤΣΑΚΙΡΗΣ, το τριμμένο Κεφαλοτύρι Κρήτης ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ, το μαϊντανό, τον Ελληνικό Δυόσμο AGRIMON και το φρεσκοτριμμένο αλάτι & πιπέρι από τους Κεραμικούς Μύλους SPECIAL FOODS.
 
Ζυμώνετ��π�Freeπ&#p°“ψ��°^–€ϊ�� καλά και πλάθετε τα κεφτεδάκια.
 
Τα τηγανίζετε σε σπορέλαιο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα σε ολόκληρη την επιφάνειά τους.
 
Βάζετε τη Σάλτσα Ντομάτα, Βαλσάμικο & Πιπεριές ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε ένα βάζο νερό (εάν προτιμάτε πιο αραιή τη σάλτσα προσθέτετε περισσότερο νερό...). Προσθέτετε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια και ζεστένετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
 
 
ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
 
 
 
Συνταγή από:

www.tragreecetional.gr

 


 

Ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και τόνο

 
Υλικά:
 
500gr Φωλιές Με Μελάνι Σουπιάς ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΣ
400gr τόνος σε λάδι ή νερό
1 φλιτζάνι φυλλαράκια φρέσκων μυρωδικών (μαϊντανό, άνηθο, βασιλικό)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 φλυτζάνι κρασί λευκό
5 τεμ. Λιαστό Τοματάκι Σαντορίνης SANTO
10gr Κάπαρη Σαντορίνης SANTO
2 κ.σ. Πολτός Από Τοματάκι Σαντορίνης Διπλής Συμπύκνωσης SANTO
60ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο NACARINO ICONS
φρεσκοτριμμένο πιπέρι από τον Μύλο Με Μαύρο Πιπέρι SPECIAL FOODS
αλάτι
 
 
Εκτέλεση:
 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις Φωλιές Με Μελάνι Σουπιάς ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΣ για 1 λεπτό λιγότερο από όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας τους.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβετε τα φυλλαράκια του μαϊντανού, του άνηθου και του βασιλικού, τα φρέσκο κρεμμυδάκια και τα Λιαστά Τοματάκια Σαντορίνης SANTO.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο NAVARINO ICONS και σωτάρετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε στο τηγάνι τον τόνο, το ξύσμα λεμονιού, τις λιαστές ντομάτες και την Κάπαρη Σαντορίνης SANTO. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε καλά για 2 λεπτά.

Ρίχνετε στο τηγάνι τα φρέσκα μυρωδικά, τον Πολτό Από Τοματάκι Σαντορίνης Διπλής Συμπύκνωσης SANTO και ανακατεύετε για πολύ λίγο. Προσθέτετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, αλάτι, και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι από τον Μύλο Με Μαύρο Πιπέρι SPECIAL FOODS και ανακατεύετε καλά να πάνε τα υλικά παντού. Πασπαλίζετε με λίγα ακόμη μυρωδικά και σερβίρετε.

 
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
 
 
 
Συνταγή από:
  Δημήτρης Σκαρμούτσος

 


 

Καλοκαιρινή σαλάτα με βίδες λαχανικών

 

 

Υλικά:
 
500gr Βίδες Λαχανικών ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
500gr φρέσκο αρακά
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1/4 φλυτζ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Αγουρέλαιο ΚΥΚΛΩΠΑΣ
2 κ.γ. Σκόρδο Ψιλοκομμένο AMVROSIA
10 τομματάκια cherry κομμένα στη μέση
1/4 κ.γ. μπούκοβο
1/4 φλυτζ. Ελληνικό Βασιλικό AGRIMON
1/2 φλυτζ. Κεφαλοτύρι Κρήτης ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ ψιλοτριμμένο
250gr Μαλακό Τυρί Χίου Κατσικάκι ΜΑΣΤΕΛΟ κομμένο σε κύβους
αλάτι
 
 
Εκτέλεση:
 
Βράζουμε τις Βίδες Λαχανικών ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Προς το τέλος, ρίχνουμε τον αρακά, τα καρότα και την κίτρινη πιπεριά, και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάμε 1/2 φλιτζ. από το νερό σουρώνουμε τις βίδες και τα λαχανικά. 
 
Παράλληλα ζεσταίνουμε το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Αγουρέλαιο ΚΥΚΛΩΠΑΣ σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το Σκόρδο Ψιλοκομμένο AMVROSIA και σωτάρουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του (περίπου 20 δευτερόλεπτα). Ρίχνουμε στο τηγάνι τα τοματίνια, το μπούκοβο και λίγο αλάτι. Μαγειρεύουμε τα τοματίνια μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τις βίδες. 

Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα μαζί με τις βίδες και τα λαχανικά, μαζί με τον Ελληνικό Βασιλικό AGRIMON, το τριμμένο Κεφαλοτύρι Κρήτης ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ και το μισό Μαλακό Τυρί Χίου Κατσικάκι ΜΑΣΤΕΛΟ. Ανακατεύουμε καλά. 

Σερβίρουμε τις βίδες στα πιάτα, προσθέτοντας λίγες ακόμα σταγόνες ελαιόλαδο και το υπόλοιπο κατσικίσιο τυρί.
 
 
* Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις Πένες Λαχανικών ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

 
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
 
 
 
Συνταγή από:
www.Queen.gr

 


 

Φλογέρες γεμιστές με φέτα, ελιές, ρίγανη και μαρμελάδα ντομάτας

  

Υλικά:
 
8 φύλλα κρούστας
500gr Φέτα Κρήτης ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ
150gr Ελιές Καλαμών NAVARINO ICONS
3-4 πρέζες Ελληνική Ρίγανη AGRIMON
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2 ασπράδια από Αβγά Ελευθέρας Βοσκής ΤΣΑΚΙΡΗ
Μαρμελάδα Τομάτα ΜΕΛΑΝΘΩ
 
 
Εκτέλεση:
 
Θρυμματίζουμε τη Φέτα Κρήτης ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε τις Ελιές Καλαμών NAVARINO ICONS, μαζί με την Ελληνική Ρίγανη AGRIMON και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια από τα Αβγά Ελευθέρας Βοσκής ΤΣΑΚΙΡΗ με την κρέμα γάλακτος. 
 
Στρώνουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο σε ρομβικό σχήμα. Μοιράζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό, αφήνοντας ένα ισοσκελές τρίγωνο χωρίς να το διπλώσουμε. Το αλείφουμε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και κλείνουμε. 
 
Ψήνουμε τις φλογέρες σε ταψί με λαδόκολλα, στους 200 βαθμούς για 12’.
 
Συνοδεύουμε τις φλογέρες με την καταπληκτική χειροποίητη Μαρμελάδα Τομάτα ΜΕΛΑΝΘΩ.
 
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
 
 
 
Συνταγή από:

  Ακης Πετρετζίκης

 


 

Χυλοπίτες με μανιτάρια, σκόρδο και λεμόνι

 
Υλικά:
 
1 πακέτο Χυλοπίτες Στενές ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
1 κιλό μανιτάρια λευκά μικρά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
δεντρολίβανο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
3/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Κεφαλοτύρι Κρήτης ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο από το Μύλο Με Μαύρο Πιπέρι SPECIAL FOODS
 
 
Εκτέλεση:
 
Πλένετε καλά τα μανιτάρια και τα σκουπίζετε με ένα βρεγμένο πανί. Κόβετε την άκρη από το κοτσάνι τους και τα κόβετε στη μέση.

Βάζετε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνετε μέσα το μισό ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και το σκόρδο να σωταριστούν μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνετε καλά και ρίχνετε το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 

Στο μεταξύ βράζετε ελαφρά τις Χυλοπίτες Στενές ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ σε αλατισμένο νερό και τις ρίχνετε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μπόλικο τριμμένο Κεφαλοτύρι Κρήτης ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από το Μύλο Με Μαύρο Πιπέρι Special Foods. Γαρνίρετε το κάθε πιάτο με μια φουντίτσα δεντρολίβανο.
 
Εφόσον επιθυμείτε πιο gourmet το πιάτο σας, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος και λίγο Ελαιόλαδο Με Αρωμα Μαύρης Τρούφας ΔΙΡΦΥΣ.
 
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
 
 
 
Συνταγή από:
  Ιωάννα Σταμούλου

 

τα νέα μας ...στο email σας!